Ergonomi på kontoret

Vad är ergonomi?

Ergonomi innebär att man ägnar särskilt mycket tid åt att designa en produkt, för att säkerställa att produkten har bästa möjliga passform för användaren, miljön och uppgiften – med syftet att minimera skaderisken.

Precis som teknik förändras, måste de verktyg vi dagligen använder i våra arbeten, vara utformade efter våra kroppars behov.

Woman stretching her arms sitting by the table at work next to computer

Ta steget mot bra ergonomi på kontoret – och friska medarbetare

Många av våra kunder berättar om problem med ömma ryggar, nackar och stela muskler efter långa dagar på kontoret – då brukar vi introducera dem för våra ergonomiska kontorsmöbler.

Efter att kunderna börjat fokusera mer på att få till en ergonomisk arbetsmiljö, exempelvis genom att köpa justerbara skrivbord till kontoret, har de märkt stora skillnader, både energi- och kroppsmässigt.

Untitled-2

Varför är ergonomi viktigt?

Visste du att den vanligaste arbetsskadan är smärta i ländryggen? (Käla). Med bra ergonomi på kontoret kan ni skapa en säker, bekväm och produktiv arbetsplats genom att anpassa kontorsmöblerna och inredningen efter de anställda.

2

Så, hur arbetar man ergonomiskt?

Första (och bästa) steget mot en mer ergonomisk arbetsplats är att köpa höj- och sänkbara skrivbord till de anställda, så de enkelt kan ha en varierad arbetsposition under dagen – läs om fördelarna med höj- och sänkbara skrivbord här.

Kontakta oss gärna om ni behöver mer konkreta råd om vilka produkter ni behöver till kontoret för att stärka er ergonomiska miljö.