Att stå upp och jobba – Så här kommer du igång

Hur får man till rutinen vid ett justerbart skrivbord?

Var det inte riktigt så enkelt att börja stå upp och jobba som du hade tänkt? Många går in med inställningen att man kommer kunna stå upp på jobbet 8 timmar i sträck, men riktigt så enkelt är det inte.

Kom igång redan idag

Att börja arbeta stående vid skrivbord kräver tålamod, vilja och ibland lite envishet. Men när du väl kommit igång, tror vi att du kommer älska det. Här ger vi några enkla tips för att komma igång med att jobba stående!

Fortfarande inte helt övertygad? Det finns många fördelar med att stå upp och jobba!

Beautiful young woman working on a computer in an office.

Så här kommer du på fötter – i 4 enkla steg!

Untitled-2

Börja långsamt

Många tror att man direkt orkar stå och jobba vid skrivbordet åtta timmar om dagen. Det stämmer inte. Dina ben, fötter, rygg och resterande kroppsdelar kommer ta kål på dig.

Istället är det bättre att börja lugnt. Stå upp tills du inte känner för det längre och sätt dig ner en stund. När du känner för att stå igen, så reser du dig. Fortsätt så hela dagen, och allteftersom kommer du orka stå upp vid skrivbordet längre stunder.

2

Gör ett schema

Svårt att få till rutinerna vid det höj- och sänkbara bordet? Gör ett stå/sitt-schema för varje dag/vecka. Efterhand kan du öka ståtiden och minska sittandet, och snart kommer du märka att du blir starkare.

Du kan exempelvis börja med att stå upp i 30 minuter och sedan sitta i 15. Upprepa kontinuerligt under dagen, så får du en varierad arbetsposition på köpet.

3

Vilka arbetsuppgifter föredrar du att göra stående?

Fundera på vilka arbetsuppgifter du föredrar att göra stående (och sittande), och planera din arbetsposition utefter det.

Många föredrar att stå när de ska ringa samtal och svara på mejl, och att sitta när de ska skriva eller analysera längre texter

4

Använd ordentliga skor

Och sist, men inte minst. Släng bort Foppatofflorna och leta fram stabila skor som ger dina fötter det stöd som behövs.

Dina fötter kommer belastas mer när du står upp och arbetar jämfört med när du sitter ner. Satsa exempelvis på riktigt bekväma löparskor.

best-S1u1m3P_X

Alltid 5 års garanti

delivery-S1s-mnwd7

Snabba leveranser

security-ryvwQ3POm

Riktigt bra kvalité

production-SJtyN2PdQ

Tillverkade i Sverige